Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ” ο Άγιος Ονούφριος υποτάχθηκε στο θέλημα του Θεού»

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ” ο Άγιος Ονούφριος υποτάχθηκε στο θέλημα του Θεού»

Στο γραφικό παραθαλάσσιο παρεκκλήσιο του Αγίου Ονουφρίου  στην ομώνυμη περιοχή του Ακρωτηρίου, τελέστηκε το εσπέρας της Δευτέρας  βραδινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Στην  Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος  ο οικείος Εφημέριος της Ενορίας Κουνουπιδιανών και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος  Περάκης, ο  Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκης, ο Πρωτ. Ευτύχιος  Πετράκης, ο Πρωτ. Γεώργιος  Σεργάκης, ο  Πρεσβ. Βασίλειος Κιάσσος, ο Πρεσβ. Χρήστος Καρίπογλου και ο Διάκονος  π. Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προς το ευλαβές Εκκλησίασμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλη η ζωή του Αγίου Ονουφρίου ήταν από την ημέρα της γεννήσεώς του έως και το τέλος της ζωής του μία συνεχής υπακοή στο θέλημα του Θεού.
Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον π. Νικηφόρο και όλους τους Κληρικούς , τους ιεροψάλτες καθώς και τον λαό του Θεού που παρευρέθηκε στην ευλογημένη αυτή σύναξη.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας που μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας “Μαρτυρία”, ο Πρωτοσυγκελλεύων π. Νικηφόρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογημένη παρουσία του, όπως κάθε χρόνο στην πανήγυρη της εορτής που εφέτος μεταφέρθηκε για να εορταστεί όπως της αρμόζει· παράλληλα, ενημέρωσε τον κλήρο και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο Σεβασμιώτατος που υπεβλήθη πριν λίγες ημέρες σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση είναι πολύ καλά στην υγεία του, με την βοήθεια του Θεού όλα πήγαν κατ’ ευχήν και ευχόμαστε όλοι να συνεχίσει πάντα υγιής να ποιμαίνει τον λαό του Κυρίου μας.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος εκ μέρους των Κληρικών της Μητροπόλεώς μας μετέφερε στον Σεβασμιώτατο τις ευχές όλων των Κληρικών, ευχαριστώντας τον Πρωτοσυγκελλεύοντα και “συγκυρηναίο του” όπως χαρακτηριστικά είπε,  ο οποίος στάθηκε δίπλα του, όλες τις ημέρες της δοκιμασίας του.