Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ” ήρωες όπως ο Τζιλιβάκης πρέπει να γίνονται πρότυπα μας”!

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ” ήρωες όπως ο Τζιλιβάκης πρέπει να γίνονται πρότυπα μας”!

Η πράξη του ήρωα Στεφάνου Τζιλιβάκη αποτελεί παρακαταθήκη για όλους εμάς, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός κατά την τέλεση της εξοδίου Ακολουθίας του ήρωα κατοδρομέα που έπεσε στην Κύπρο το 1974 και τα λείψανα του οποίου έφτασαν στα Χανιά 43 ολόκληρα χρόνια μετά.

Ο Χανιώτης έφεδρος Ανθυπασπιστής ήταν στο πλήρωμα που το 1974 απογειώθηκε από το Μάλεμε και καταρρίφθηκε στην Κύπρο, κατά την τουρκική εισβολή. Τα λείψανα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών αρχικά βρέθηκαν στο Στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ όπου και αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές, ενώ από εκεί με πομπή μετακινήθηκαν στο σπίτι του και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι Χανίων.

Σημειώνεται πως η τελετή παράδοσης 17 ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974, η οποία οργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε Ιερό Ναό Της Λευκωσίας.

Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤ. ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό την κ. Αθηνά Γαλανάκη