Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και Μνημόσυνο Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και Μνημόσυνο Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σταυρός, μετά από μία σεμνή πομπή, μεταφέρεται στο σολέα του Ναού, παραμένοντας εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, όπου στο τέλος κάθε Ακολουθίας οι πιστοί τον προσκυνούν.

Μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο Ακρωτήρι Χανίων, τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Παράλληλα στο πλαίσιο των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων  για την συμπλήρωση 87 ετών από το θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που οργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Το παρών έδωσαν ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, Κληρικοί, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας , Άρχοντες του τόπου μας, αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Σχολείων καθώς και πλήθος κόσμου.

Κεντρικός ομιλιτής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: Σχέσεις Ελευθερίου Βενιζέλου με Χριστιανούς Διοικητές Κρήτης (1878-1897).

Ομιλία -Σχεσεις Ελευθερίου Βενιζέλου με χριστιανους Διοικητές Κρήτης 17-03-2023 (1) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ