Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και Μνημόσυνο Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και Μνημόσυνο Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σταυρός, μετά από μία σεμνή πομπή, μεταφέρεται στο σολέα του Ναού, παραμένοντας εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, όπου στο τέλος κάθε Ακολουθίας οι πιστοί τον προσκυνούν.

Την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο Ακρωτήρι Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Μπιτζανάκης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην ευεργετική δύναμη που έχει ο Σταυρός του Κυρίου στη ζωή του κάθε ανθρώπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτός ο Σταυρός ο οποίος μπαίνει μέσα στη ζωή μας και παράλληλα στο μέσον του Ναού έρχεται να μας δείξει από τον ίδιο τον Θεό τη Δόξα Του και  την χαρά της Αιωνίου Βασιλείας.

Το παρών στο Εκκλησίασμα έδωσε και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ο οποίος πριν το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε και το “Πιστεύω”.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Παράλληλα στο πλαίσιο των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων  για την συμπλήρωση 86 ετών από το θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που οργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού στους Τάφους των Βενιζέλων.