Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυριακή του Ασώτου στην Ιερά Μητρόπολη μας

Κυριακή του Ασώτου στην Ιερά Μητρόπολη μας

Λαμπρά εορτάστηκε η Κυριακή του Ασώτου, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Κυδωνίας.

Της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο αναφερόμενος στην καταπληκτική και διδακτική παραβολή του ασώτου υιού. Παράλληλα στο τέλος του κηρύγματος του αναφέρθηκε σε έναν αξιοπρεπέστατο πατέρα της περιοχής του Πλατανιά, τον μακαριστό Θεοχάρη Λιονάκη κατά σάρκα πατέρα του Θεοφιλεστέτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος σωστός οικογενειάρχης,  που μεγάλωσε τα παιδιά του με αγάπη, ήθος και ιδανικά.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς,  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ευμένιος Ρενιέρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Στ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Γεώργιος Πετράκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκης, ο Πρωτ. Δημήτριος Παρασκάκης, ο Πρωτ. Κων/νος Θωμαδάκης και ο Διάκονος Ελευθέριος Ξαγοραράκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το εννιάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοχάρους Λιονάκη.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης,  ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γεώργιος Μπέας, ο Διευθυντής των Καταστημάτων Κράτησης κ. Γεώργιος Κονταξάκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοσιογράφοι και κόσμος που ήρθαν να προσευχηθούν και να τιμήσουν την μνήμη ενός τόσο αγαπητού ανθρώπου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για τον Covid 19.