Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρά υποδέχονται τα Χανιά την Παναγία Ξενιά!

Λαμπρά υποδέχονται τα Χανιά την Παναγία Ξενιά!

Η Ιερά Μητρόπολη μας και τα Χανιά πανηγυρικά υποδέχονται σήμερα Τρίτη στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς, από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, ως  μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας!

Σε απόσταση δεκαέξι χιλιομέτρων από την πόλη του Αλμυρού, βρίσκεται η Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς. Είναι κτισμένη σε ένα μικρό οροπέδιο με πλούσια βλάστηση.

IMG_1142

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς ιδρύθηκε το Μοναστήρι. Πάντως από εντοιχισμένα ανάγλυφα στο Ιερό, φαίνεται πως ιδρύθηκε τον 12ο -13ο αιώνα και ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο.

Ιερό Κειμήλιο της Μονής, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ξενιάς.

Το όνομα «Ξενιά» σύμφωνα με πηγές λέγεται ότι οφείλεται στο ότι η Ιερά Μονή της Παναγίας Κάτω Ξενιάς Βόλου, παρείχε μεγάλη φιλοξενία στον κόσμο που την επισκεπτόταν. Άλλη πιθανή όμως εξήγηση για τους ντόπιους είναι ότι η εικόνα της Παναγίας ήρθε από άλλη ξένη μονή και την ονόμασαν Ξενιά.

Η υποδοχή και η Ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού θα μεταδοθούν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας “Μαρτυρία” 95,5 στα fm καθώς και από το διαδίκτυο στον σχετικό σύνδεσμο.

IMG_1159Στοιχεία για την Ι.Μονή και από: pemptousia.gr