Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρές Αρχιερατικές Ακολουθίες στα Χανια για τους Αγίους Κων/νο και Ελένη!

Λαμπρές Αρχιερατικές Ακολουθίες στα Χανια για τους Αγίους Κων/νο και Ελένη!

Πανηγυρικά εορτάστηκαν οι Ισαπόστολοι Άγιοι Κων/νος και Ελένη στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας που τους είναι αφιερωμένοι.

Στον επιβλητικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Αγυιά Κυδωνίας όπου διακονεί ο π. Στυλιανός Σταγάκης, χοροστάτησε την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός τελώντας Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό συμπροσευχούμενου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και πλειάδος Κληρικών και ευσεβούς Εκκλησιάσματος.

33990280293_74e55a40f5_b

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην βιωτή των Αγίων και Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης, και στη δράση τους.

Πλούσιο Φωτ. υλικό εδώ

Στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως μας στην περιοχή της Νέας Χώρας Χανίων και όπου διακονούν ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης και ο Πρωτ. Γεώργιος Ντουντουλάκης,  τελέστηκε Αρχιερατικός και πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, πλήθους Κληρικών της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Γεροντίσσης Θεοξένης και Χριστεπώνυμου πληρώματος.

34760844406_036e017d55_b

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας, μεταφέροντας την ευχή και το καλοσώρισμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, προς τον παλαιό συμφοιτητή του, όπως ανέφερε ο π. Δαμασκηνός.

Στην αντιφώνηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιουστίνος, χαιρέτησε τον ταπεινό Μητροπολίτη μας, στέλνοντας την αγάπη του καθώς τον Πρωτοσύγκελλο μας και όλο τον κόσμο που ήρθε να προσκυνήσει στη χάρη των Αγίων που τιμά η η Εκκλησία μας σήμερα.

Πλούσιο Φωτ. υλικό εδώ

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό την ομάδα (pixel art), στην Αγυιά τον κ. Γεώργιο Ξερουδάκη και στη Νέα Χώρα για το πρόσθετο φωτ. υλ. τον κ. Εμμ. Χατζηδάκη.