Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός στον πανηγυρίζοντα Ναό του Τιμίου Σταυρού Λενταριανών!

Λαμπρός εορτασμός στον πανηγυρίζοντα Ναό του Τιμίου Σταυρού Λενταριανών!

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 η εορτή της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον περικαλλή Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού Λενταριανών Χανίων.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας και ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Λενταριανών Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συμπροσευχούμενων του Πρωτ. Νικολάου Μαυροματάκη, του Πρεσβ. Στυλιανού Σταγάκη του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και εκατοντάδων ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας. Στο κήρυγμα του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας μίλησε για την δύναμη του Σταυρού, ενός συμβούλου θυσίας και πατρικής αγάπης, ενός συμβούλου σωτηρίας για όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας. Μετά την τέλεση της αρτοκλασίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της Ενορίας συλλιτανευόντων των Χριστιανών.

DSC_0010DSC_0037DSC_000836374507224_084335fe03_b

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον καταστόλιστο και πλημμυρισμένο από την ευωδία των βασιλικών Ιερό Ναό, πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουσργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας και συλλειτουργούντων Κληρικών της Μητροπόλεως μας και πλειάδος πιστών. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο ιερολογιώτατος διάκονος και Δ/ντης του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας π. Δημήτριος Δερμιτζάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο και οικείο εφημέριο για την μεγάλη όπως είπε ευλογία του κηρύγματος του Θείου Λόγου και κυρίως σε μία τέτοια δεσποτική εορτή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας, αφού μετέφερε προς όλο τον κόσμο τις ευχές και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος απουσιάζει για τις εργάσίες ενός θεολογικού συνεδρίου στο εξωτερικό, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους που ήρθαν να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Ευχαρίστησε επίσης και όλους εκείνους που με αγάπη και εθελοντισμό διηκόνησαν στα διάφορα διακονήματα των προετοιμασιών.

DSC_0048DSC_0049 DSC_0057 DSC_0062IMG_8941

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ