Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου!

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, υμνογράφου και ασματογράφου της βυζαντινής μουσικής και συντάκτη του θεσπεσίου Μεγάλου Κανόνος.
Το εσπέρας της 3ης Ιουλίου 2016 τελέστηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ.κ. Χριστοφόρου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.κ. Κυρίλλου και του οικείου Αρχιερέως κ.κ. Ανδρέου.

Την Ιερά Μητρόπολη μας εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συνοδευόμενος από τον Ιεροδιάκονο π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, και ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Ανδρέα ο οποίος άγει και τα ονομαστήρια του.

DSC01000 (500 x 375) DSC00973 (500 x 375) DSC01037 (500 x 375)

φωτ. υλικό: Ι.Μ.Α.Κ.Β.