Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρά εγκαίνια Ναού στα Νεροκούρου Χανίων

Λαμπρά εγκαίνια Ναού στα Νεροκούρου Χανίων

Τα εγκαίνια για ένα ναό αποτελούν γεγονός υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την τελετή καθαγιάζεται και μυρώνεται η Αγία Τράπεζα, στην οποία τελείται η Θεία Ευχαριστία.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, το πρωί, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στα Νεροκούρου  Χανίων στην Ενορία όπου διακονεί ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης.

Στην τελετή των εγκαινίων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, οι οποίοι  πλαισιώνονταν από πολλούς Κληρικούς.

ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την τελετή των εγκαινίων τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην εγκαινιασμένη τράπεζα του Ναού.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,  ευχαρίστησε με λόγια αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο ο οποίος κατάγεται από την περιοχή αυτή λέγοντας πως ήταν μεγάλη ευλογία και πνευματική χαρά που συλλειτούργησαν μαζί, τον π. Κων/νο και όλους τους Κληρικούς, καθώς και όλο τον κόσμο.

Με λόγια αγάπης εξέφρασε την χαρά του για τον εγκαινιασμό του ιστορικού αυτού Ναού, στον οποίο έχει έντονες αναμνήσεις ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ευχαριστώντας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ευλογία να τελέσουν αμφότεροι τον εγκαινιασμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Επίσης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Κων/νος αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Κληρικούς, την Καθηγουμένη της Ι.Π.Σ.Π. Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη, τους χορηγούς και όλο τον κόσμο, προσέφερε στους Αρχιερείς ως αναμνηστικό των εγκαινίων ένα εγκόλπιο με την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Το παρών στη λατρευτική σύναξη έδωσε ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, τοπικοί Άρχοντες και φορείς καθώς και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ