Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρά εγκαίνια σε δίκλιτο Ναό στο Ναύσταθμο Χανίων

Λαμπρά εγκαίνια σε δίκλιτο Ναό στο Ναύσταθμο Χανίων

Με ιερή κατάνυξη και ευταξία τελέστηκαν την Τετάρτη 4 Αυγούστου ε.έ. τα εγκαίνια του ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας και του νέου κλίτους του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπαραστατουμένου  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνού, ενώ έλαβαν μέρος ο Υπεύθυνος Στρατιωτικός Ιερέας Πρωτ. Κυριακός Μπαντουβεράκης, Ιερείς της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό είχαν κατακλύσει τον ναό από νωρίς το πρωί και συμμετείχαν στην επιβλητική τελετή των εγκαινίων τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης με τους επιτελείς του και  ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Σαριγιάννης Ιωάννης.

Τους ύμνους έψαλλε ο Άρχων  Πρωτοψάλτης της ΜΤΧ Εκκλησίας κ. Κων/νος Στεφανάκης  βοηθούμενος από τους μαθητές του Ιεροψάλτες.

Μετά το πέρας του  Αρχιερατικού Συλλείτουργου που τελέσθηκε για πρώτη φορά στο Ναό ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου,  ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας κυρό Νικηφόρο και για τον Γέροντα Σεραφείμ της Ρόδου.

Κατόπιν  στη λέσχη αξιωματικών πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τα εγκαίνια, όπου ο Στρατιωτικός Ιερέας π. Κυριακός ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς για την μεγάλη ευλογία των εγκαινίων καθώς και τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Διοικητή προσφέροντας σε όλους τιμητική πλακέτα των Εγκαινίων και ένα συμβολικό νόμισμα με τους Αγίους ως ενθύμιο για την ημέρα αυτήν.

Παράλληλα και ο Αρχηγός προσέφερε μία πλακέτα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την σημερινή ευλογία.