Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρή υποδοχή της Αγίας Υπομονής στην Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων και Χειροθεσία Αρχιμανδρίτου

Λαμπρή υποδοχή της Αγίας Υπομονής στην Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων και Χειροθεσία Αρχιμανδρίτου

Με λαμπρότητα και τιμές, σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας υποδέχθηκαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής την Πέμπτη 11 Ιουλίου έ.ε.

Το Ιερό λείψανο διεκόμισε, από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, όπου φυλάσσεται, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος το οποίο έφτασε στην Ιερά Μονή με την συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας και της ομάδος μοτοσυκλετιστών vstorm Greek riders Χανίων.

Εκεί το υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης Σιβρήτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος , συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας και την παρουσία του εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, του Ερυθρού Σταυρού και των Σαμαρειτών, Κρητικών Παραδοσιακών Συλλόγων, πλήθους ευσεβών πιστών που σχημάτισαν ατέλειωτες ουρές, και με την συνοδεία της Μπάντας της V Ταξιαρχείας Πεζικού και τιμητικού αγήματος το Ιερό Λείψανο μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Καθολικού της Μονής.

Μετά την εν πομπή είσοδο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παραμονή της Παναγίας της Τριχερούσης και των  των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων της Μονής Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς και προσφάτως αγιοκατατεχθέντος Οσίου Παισίου του Αγιορείτου πραγματοποιήθηκε δοξολογική δέηση και στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου. Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία της Λιτής απέναντι από την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης και της εικόνος του Οσίου Παισίου και αρτοκλασία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπόλίτης Κορίνθου ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή της Οσίας Υπομονής η οποία υπήρξε η βασίλισσα του Βυζαντίου Ελένη Δραγάση Παλαιολογίνα, σύζυγος του Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου και μητέρα των δύο τελευταίων βυζαντινών αυτοκρατόρων Ιωάννη Η΄ Παλαιολόγου και του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου με λόγια αγάπης καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος συμμετάσχει ως Συνοδικός στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, στην Ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Αδελφός της Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, τον μικρότερο Αδελφό της Μονής Ιερομόναχο π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, ο οποίος κατάγεται από το Ζευγολατιό Κορινθίας.

Στον Συμβουλευτικό του λόγο προς το νέο Αρχιμανδρίτη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου τόνισε ότι το Αξίωμα που έλαβες σήμερα είναι θυσιαστικό, δεν είναι αξίωμα πρωτοκαθεδρίας. Γίνεται πρωτοκαθεδρίας υπό την έννοια ότι θυσιάζεται κανείς… Έτσι επιθυμώ να σε καμαρώνω και να καυχόμαι ότι συνετέλεσα και εγώ στην προκοπή της Τοπικής αυτής Εκκλησίας.

Το τίμιο θησαύρισμα, το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στα Χανιά, θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό από την υποδοχή της Τιμίας Κάρας τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη, από την Χειροθεσία Αρχιμανδρίτου τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, και για το βίντεο του Εσπερινού τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη.