Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός της Αναλήψεως του Κυρίου στην Γεωργιούπολη

Λαμπρός εορτασμός της Αναλήψεως του Κυρίου στην Γεωργιούπολη

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε στις 10 Ιουνίου έ.ε.  στον  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου όπου διακονεί ο π. Δημήτριος Σανταμούρης,  η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου,  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος  ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Παπαδοκοκολάκης, ο Πρωτ. Γεώργιος Φωτάκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Μπετεινάκης, ο οικείος Εφημέριος π. Δημήτριος Σανταμούρης, ο π. Γεώργιος  Μαστραντωνάκης και ο Διάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Κύριος μας ήρθε στον κόσμο και έδωσε όλο του τον Εαυτό για την σωτηρία της ζωή μας. Γι’ αυτό αγωνιζόμενοι πρέπει να ζήσουμε τον Χριστό στη ζωή μας, πρέπει να βλέπουμε την εικόνα του Χριστού στον συνάνθρωπο μας και να τον αγαπάμε σαν να είναι ο ίδιος ο Χριστός…

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού.