Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός της ”Κυράς των Αθηνών”

Λαμπρός εορτασμός της ”Κυράς των Αθηνών”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πάσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 η μνήμη της ”Κυράς των Αθηνών” Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίου όπου διακονεί ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης με Συνεφημέριο τον π. Εμμανουήλ Μηλιάκη.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τους εφημέριους του  Ναού και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Πλήθος πιστών από κάθε γωνία της πόλεως μας, συνέρρευσε και υπερπλήρωσε τον Ιερό Ναό προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Αγίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην Κερά των Αθηνών, Αγία Φιλοθέη της οποίας το έργο και τις αγαθοεργίες όπως είπε ακολούθησε αργότερα και η μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία Κουφάκη.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Επίσκοπος Δορυλαίου αναφέρθηκε στο βίο, στο έργο αλλά και στο μαρτύριο της Αγίας Φιλοθέης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών παρέστησαν στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό στο υπόγειο παρεκκλήσιο του Περίλαμπρου Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, προς τιμήν της “Κυράς των Αθηνών” Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας.