Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στα Χανιά

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στα Χανιά

Την μνήμη των Αγίων ιαματικών και θαυματουργών Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, τίμησε με την δέουσα ιεροπρέπεια ο ομώνυμος Ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων στα Χανιά, στον οποίο διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 1 Νοεμβρίου ε.ε. τελέσθηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εορτή των Αγίων Αναργύρων αναφέροντας αποσπάσματα από τον Βίο τους, τονίζοντας πως η Εκκλησία μας τους έχει ως πρότυπα θαυμαστά και ευλογημένα στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ε.ε. το απόγευμα, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, Κληρικών, της  Διοικήσεως και του προσωπικού.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό συμπροσευχομένων Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος μας, ομίλησε για τους Αγίους Αναργύρους, για το σπουδαίο έργο που έκαναν και για την θυσιαστική τους αγάπη προς τον Χριστόν.

Και τις δύο ημέρες εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τους θαυματουργούς Αγίους της Εκκλησίας μας.

Για περισσότερο  φωτ. υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη -Φωτογράφο και  κ. Ευάγγελο Σγουράκη -Υπ. Συσσιτίων Ι.Μ.Κ.Α. ( στο φωτ. υλικό), και τους Ηχολήπτες μας κ. Ελευθέριο Ξαγοραράκη και  κ. Γιώτα Μπαλώκα στον ραδιοφωνικό μας σταθμό Μαρτυρία 95,5 fm, από όπου μεταδόθηκαν ζωντανά, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τους Αγίους Αναργύρους.