Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου!

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, υμνογράφου και ασματογράφου της βυζαντινής μουσικής και συντάκτη του θεσπεσίου Μεγάλου Κανόνος.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, στον κατάμεστο από πλήθος πιστών και προσκυνητών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Κρήτης, στον οποίο χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ.Ανδρέας , συλλειτουργούντων των  Σεβ. Αρχιερέων  Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου.

Το εσπέρας της  Τρίτης 3ης Ιουλίου  τελέστηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Επιχώριου Μητροπολίτου Σεβ. Αρχιερέως κ.κ. Ανδρέου.

Την Ιερά Μητρόπολη μας εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Περάκη και δύο λεωφορεία προσκυνητών από τα Χανία, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Ανδρέα ο οποίος άγει και τα ονομαστήρια του.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τους κ. Ευάγγελο Σγουράκη και κ. Ελευθέριο Ξαγοραράκη.