Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ματθαίου στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στα Χανιά

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ματθαίου στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στα Χανιά

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Ματθαίος στην Εκκλησιαστική Πατριαρχική Σχολή Κρήτης στην ομώνυμη πευκόφυτη περιοχή στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο  ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης  Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και  συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Σαπουνάκη Προέδρου του Συνδέσμου Εφημεριών Χανίων και πλήθους Κληρικών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ματθαίου προστάτου της Εκκλησιαστικής Σχολής  συλλιτανευόντων πλήθους κληρικών, αρχών του Τόπου μας, καθηγητών και μαθητών καθώς και ευσεβών προσκυνητών και ολοκληρώθηκε με την τέλεση επιμνημοσύνου δεήσεως στο μνήμα του πρωην Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κυρού Νικηφόρου Συντζανάκη.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη,  πλήθους Κληρικών τόσο της Μητροπόλεως μας όσο και αποφοίτων της Σχολής, Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου, του Δ/ντου της Σχολής κ. Θωμά Παναγιώτου,  καθηγητών, αποφοίτων, μαθητών και Χριστεπώνυμου πληρώματος.