Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαοθάλασσα πιστών ασπάστηκε το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Ναό της

Λαοθάλασσα πιστών ασπάστηκε το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Ναό της

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Τετάρτη 25 Απριλίου και παρουσία πλήθους Κληρικών,  Τοπικών Αρχών ανάμεσα των και του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, καθώς και λαοθάλασσας πιστών  όπου κατέκλυσαν κυριολεκτικά τους δρόμους γύρω από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Χαλέπα με δάκρυα στα μάτια, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας καθώς και τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού.

Τα Ιερά Κειμήλια μετέφεραν οι πατέρες της Ιεράς Μονής  Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους συνοδευόμενοι από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη και τα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός στην είσοδο του Ιερού Ναού πλαισιωμένος από Κληρικούς της Μητροπόλεως μας καθώς και από νέες και νέους από χορευτικούς παραδοσιακούς συλλόγους ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές φορεσιές.

Στην υποδοχή παιάνιζε η μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων η οποία συνόδευσε μουσικά την πομπή  μέχρι την άφιξή των ιερών κειμηλίων  στο Ναό όπου τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια λόγοι ευχαριστίας από τον Μητροπολίτη μας και τους Σιμωνοπετρίτες Πατέρες.

Τα Κειμήλια της Ορθοδοξίας που παρέμειναν στο Ναό μέχρι το απόγευμα με συνεχές και πολυπληθές προσκύνημα καθόλες τις ώρες της εκεί παραμονής των, αναχώρησαν με συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το Ρέθυμνο.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικο εδώ…

Ευχαριστούμε για το φωτ. ρεπορτάζ, τους κ. Εμμ. Χατζηδάκη(pixelart) & κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη(evitastudio).