Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Με κρητικά τραγούδια και χορούς καλωσόρισαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας και τα Ελληνόπουλα που ζουν εκεί στην Μητρόπολη μας

Με κρητικά τραγούδια και χορούς καλωσόρισαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας και τα Ελληνόπουλα που ζουν εκεί στην Μητρόπολη μας

Στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Χριστοφόρου Χανίων υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα, ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην πόλη μας με ομάδα νέων και νεανίδων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως  του, (οι γεννήτορες των οποίων κατάγονται από την Κρήτη), στα πλαίσια ειδικού Προγράμματος που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο και σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων και την δημιουργία γέφυρας πολιτισμού με την γη των πατέρων τους.

Με λόγια εγκάρδια και συγκίνησης ο Πρωτοσύγκελλος  μας π. Νικηφόρος χαιρέτησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μύρωνα, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, καθώς και τη νεανική αποστολή, παραθέτοντας δείπνο στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου υπό την σπουδή των Εφημερίων Πρωτ. Βασιλείου Φραγκιαδάκη και π. Ζαχαρίου Καραταράκη.

Το παρών έδωσε και ο Απανλ. Γενικός Αρχιερατικός Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης που μαζί μα τον π. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη και τον κ. Μιχαήλ Φράρο έπαιξαν κρητικούς παραδοσιακούς σκοπούς που γρήγορα ξεσήκωσαν στο άκουσμα τους τα ελληνόπουλα της Νέας Ζηλανδίας και τα ώθησαν να χορέψουν.

ΒΙΝΤΕΟ