Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Με τραγούδια και χορούς εορτάσθηκε η έναρξη του Εκκλησιαστικού έτους στην Αγία Μαγδαληνή

Με τραγούδια και χορούς εορτάσθηκε η έναρξη του Εκκλησιαστικού έτους στην Αγία Μαγδαληνή

Μία υπέροχη φιλανθρωπική βραδιά με μουσική και τραγούδια πραγματοποιήθηκε στον αύλειο πευκόφυτο χώρο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Χαλέπα με αφορμή την έναρξη του Εκκλησιαστικού Έτους και την ημέρα περιβάλλοντος που η Ιερά Μητρόπολη μας εορτάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες.

Με τον καθιερωμένο Εσπερινό και Αγιασμό για το νέο Εκκλησιαστικό έτος, που τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης  ξεκίνησε η πλημμυρισμένη από κόσμο εορταστική  φιλανθρωπική εκδήλωση.

Κατόπιν ο Εφημέριος του Ιερού Προσκηνυματικού Ναού Πρωτ. Νικόλαος Πατσουράκης καλωσόρισε όλο τον κόσμο καλώντας στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος ανέγνωσε το Πατριαρχικό Μήνυμα για την εορτή της Ινδίκτου και ευχήθηκε σε όλους καλό εκκλησιαστικό έτος με υγεία και Αγάπη Θεού.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας μέσα από ένα ρεαλιστικό λόγο αναφέρθηκε με αριθμούς και ονόματα στο απολογιστικό έργο της Μητροπόλεως μας κατά το παρελθόν έτος, ευχαριστώντας και όλο τον κόσμο που βοήθησε και αγκάλιασε και αυτή την φιλανθρωπική εκδήλωση.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πλην των προαναφερομένων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης,  Κληρικοί,  ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και εκατοντάδες κόσμου που γέμισαν με την αγάπη τους την αυλή της Αγίας Μαγδαληνής, τραγούδησαν με τον άξιο τραγουδιστή Ελευθέριο Μαθιουδάκη και το συγκρότημα του και χόρεψαν με το παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο ”Ψηλορείτη” κρητικά και νησιώτικα τραγούδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Τα ΣΥΝΚΑ ΧΑΝΙΩΝ, τον κ. Ιάκωβο Χονδράκη, το καλλιτεχνικό φωτογραφείο PIXEL ART του κ. Εμμ. Χατζηδάκη, τα ΠΑΓΑΚΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,(Ζουριδάκης Νότης- Κατσουλάκης Στυλιανός), τον κ. Παναγιώτη Μποτωνάκη, τον Παραδοσιακό Χορευτικό Σύλλογο ο ”Ψηλορείτης”, τα Κρεοπωλεία: ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΑ-ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ-ΧΑΤΖΑΚΗΣ, το Ανθοπωλείο της κ. Στυλιανάκη Σοφίας, τα ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ, τον ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ του κ. Στέφανου Μαλαδάκη, το Μανάβικο του κ. Σαββάκη, το Ποτοποιείο Αφων Νικολουδάκη, τον κ. Αντ. Τζατζάνη στο Βίντεο, τις εκδόσεις Κυπρής,  το παραδοσιακό συγκρότημα του Ελευθερίου Μαθιουδάκη,  τις πολύτιμες κυρίες από τις Ενορίες Λενταριανών και Αγίας Μαγδαληνής, τους συνεργάτες της Μητροπόλεως, τους εθελοντές και εθελόντριες ψήστες και όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχημένη αυτή φιλανθρωπική εκδήλωση.