Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Καλαθά!

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Καλαθά!

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Καλαθά Ακρωτηρίου τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης την παραμονή της εορτής του Αγίου Ευαγγελιστού.

Στο κύρυγμα του ο Πανοσιολογιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος  Ιωάννης ο Θεολόγος, μας απαντάει και μας λέει με λίγες λέξεις τι είναι ο Θεός:

‘ο Θεός αγάπη εστίν”.

Μία φράση, μία λέξη που περικλείει όλη την πραγματικότητα και την Θεολογία για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, για το πρόσωπο του Πατέρα μας του εν τοις ουρανοίς, για το πρόσωπο του Αγίου Πνεύματος δηλαδή για τον Τριαδικό Θεό. Εμείς όλοι όμως πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε γνήσια παιδιά της παναγάπης του Θεού, αν αξιοποιούμε τίμια την αγάπη του Θεού, αν στο διάβα της ζωής μας ξεχνιόμαστε.

Ο Θεός μας θέλει ευχάριστους, αναστάσιμους, χαρούμενους, φιλότιμους, και όχι λιγομίλητους και σκυθρωπούς. Γιάυτό μας έδωσε νου και καρδία.Από το νού μας ξεκινούν τα πάντα και γι΄αυτό πρέπει να τον προσέχουμε και να τον προστατεύουμε από τις προσβολές του πονηρού, γιατί από το νού μας ξεκινά όλο το κακό ή όλο το καλό, αν αγαπούμε ή αν μισούμε. Στην καρδιά μας που την έπλασε ο Θεός έδωσε εισόδους και όχι εξόδους. Να βάζουμε ανθρωπους, μας είπε, όχι να βγάζουμε.

DSC_0879 DSC_0873 DSC_0871DSC_0888