Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Μία εορτή για το Περιβάλλον αφιερωμένη στον Πράσινο Πατριάρχη μας

Μία εορτή για το Περιβάλλον αφιερωμένη στον Πράσινο Πατριάρχη μας

Μία υπέροχη βραδιά αφιερωμένη στο Περιβάλλον και στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πράσινο Πατριάρχη, με μουσική και τραγούδια έλαβε χώρα στον αύλειο πευκόφυτο χώρο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Χαλέπα με αφορμή την έναρξη του Εκκλησιαστικού Έτους και την ημέρα προστασίας περιβάλλοντος που η Ιερά Μητρόπολη μας εορτάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες.

Με τον καθιερωμένο Εσπερινό και Αγιασμό για το νέο Εκκλησιαστικό έτος, που τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης  ξεκίνησε η πλημμυρισμένη από κόσμο εορταστική  φιλανθρωπική εκδήλωση παρουσία των αρχών του τόπου μας.

Στη συνέχεια η Γραμματεύς του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας της Μητροπόλεως μας κ. Τριανταφυλλιά Μαζανάκη καλωσόρισε όλο τον κόσμο, ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης και κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος ανέγνωσε το Πατριαρχικό Μήνυμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την εορτή της Ινδίκτου και ευχήθηκε σε όλους καλό εκκλησιαστικό έτος με υγεία και Αγάπη Θεού.

Κατόπιν  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης μέσα από ένα συγκινητικό λόγο αναφέρθηκε με αριθμούς και ονόματα στο απολογιστικό έργο της Μητροπόλεως μας κατά το παρελθόν έτος, ευχαριστώντας και όλο τον κόσμο που βοήθησε και αγκάλιασε και αυτή την φιλανθρωπική εκδήλωση για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο οικείος Εφημέριος Πρωτ. Νικόλαος Πατσουράκης.

Το παρών στην εκδήλωση όπου δεξιώθηκαν πάνω από 500 άτομα με κεράσματα που επιμελήθηκαν χορηγοί, έδωσαν πλην των προαναφερομένων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης,  Κληρικοί,  η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα, η οποία παρουσίασε έκθεση με βιολογικά προϊόντα της Μονής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κονταξάκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠ κ. Μανούσος Φοβάκης, η Δασάρχης κ. Σκλαβάκη Πολύμνια, ο Επιχειρηματίας και χορηγός κ. Ιάκωβος Χονδράκης, εκπρόσωποι φορέων, και στρατιωτικών Αρχών, καθώς και εκατοντάδες κόσμου που γέμισαν με την αγάπη τους την αυλή της Αγίας Μαγδαληνής, τραγούδησαν μαντινάδες και κρητικά τραγούδια με τους εξαιρετικούς Γεώργιο και Ευάγγελο Νικολουδάκη και χόρεψαν με τον παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο του ” Λαογραφικού Ομίλου Χανίων” της Στυλιανής Αγιασμενάκη κρητικά παραδοσιακά τραγούδια.

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στον κόσμο φυτά ως συμβολικό δώρο για την ημέρα του Περιβάλλοντος και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς για την πρόθυμη ανταπόκριση και προσφορά τους σε κάθε κάλεσμα της Μητροπόλεως μας.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη και για την κάλυψη βίντεο και το σχετικό βίντεο παρουσίασης τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό Μαρτυρία στους 95,5 στα fm.