Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Μητροπολίτης Δαμασκηνός: « Η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός…»

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: « Η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός…»

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά.

Στον περίλαμπρο ομώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της πόλεως μας τελέσθηκε ανήμερα της εορτής, πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού,  Συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνού, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφορμώμενος από την επέτειο 4 χρόνων από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε  τέτοιο καιρό το 2016 στο Κολυμβάρι Χανίων και από την Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρο στον Ιερό αυτό Ναό ιερουργούντος της Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός, είναι το Σώμα του Χριστού, το οποίο αυξάνει και μεγαλουργεί και αντιμετωπίζει με επιτυχία τις νέες εξελίξεις. Αύτο το γεγονός πραγματοποιήθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Τα θέματα που επεξεργάσθηκε συνέβαλαν και συμβάλλουν στην επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και την άρση των φυλετικών και λοιπών διακρίσεων…

Είμαστε ευγνώμονες στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχου που επέλεξε την Κρήτη για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και περήφανοι για την επιλογή της λήξης Αυτής στον περικαλλή αυτό Ναό. Μπροστά στο μεγάλο αυτό γεγονός, παρακαλούμε να μη σβήσει η εικόνα και ιδιαιτέρως τα μηνύματα που τόσο θαυμαστά ακούστηκαν από τον άμβωνα αυτού του Ναού προς όλη την Οικουμένη…

Στον Παζινό Ακρωτηρίου όπου διακονεί ο π. Ιωσήφ Πλανάκης, την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στον Βατόλακκο Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Γομπάκης, τελέσθηκε ο πανηγυρικός  Αρχιερατικό Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίος.

ΑΓΙΟΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ

ΑΓΙΟΙ ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη( Παζινός) και τον κ. Ιωάννη Κάκανο ( Εσπερινός Αγ. Πέτρου και Παύλου Χανίων).