Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Νέος Ηγούμενος στο Ιστορικό Μετόχιο του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι

Νέος Ηγούμενος στο Ιστορικό Μετόχιο του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι

Mε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό, τo απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου έ.ε., στο ιστορικό Μετόχιον του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου, της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Καθηγούμενου της Μονής, Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά, με την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου  και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων κ.κ. Δαμασκηνού και  στο τέλος του Εσπερινού έλαβε χώρα η ακολουθία της ενθρονίσεως κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  απένειμε στον νέο Ηγούμενο της Μονής τον ηγουμενικό Σταυρό, την ηγουμενική ράβδο και τον μανδύα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του ευχήθηκε στον νέο Ηγούμενο, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ζητώντας του παράλληλα να συνεχίσει να διατηρεί ζωντανή την φλόγα και την αγάπη που έχει για τον Χριστό.

Με λόγια αγάπης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ευχήθηκε καλή διακονία στο έργο που έχει ξεκινήσει στην Ιερά Μονή Καρυδίου και να μνημονεύει πάντοτε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τον Προηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Δωρόθεο Χαροκοπάκη που εργάσθηκαν με αγάπη για την Μονή αυτή που είναι το στολίδι του Αποκόρωνα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του νέου Ηγουμένου και του προσέφερε ένα επιστήθιο Σταυρό εκ μέρους όλων των Αποκορωνιωτών.

Ευχές και δώρα έλαβε επίσης ο νέος Ηγούμενος από όλο τον κόσμο που παρέστη στην τελετή ενθρονίσεως.

Στην τελετή και τον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας Αρχιμ. Αγαθάγγελος, η Αδελφότητα από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Κληρικοί, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα,  αντιπροσωπεία από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, επίσης Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Καθηγητής Θεολογίας κ. Σίμων Πασχαλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Γεώργιος Κονταξάκης, ο κ. Μανώλης Κονταρός, δημοσιογράφοι, φίλοι και συγγενείς του Νέου Ηγουμένου.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤ. ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.