Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή «Εσπερινός της Συγνώμης»

Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή «Εσπερινός της Συγνώμης»

Πύλη και εναρκτήρια ακολουθία για την είσοδό μας στο στάδιο των αρετών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αποτελεί ο Εσπερινός της Κυριακής της Τυροφάγου, ο επονομαζόμενος και ως Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Με μεγάλη προσέλευση πιστών τελέστηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου στον Ιερό  Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αμπεριά στον οποίο διακονούν ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης και ο Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκης,  ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός που  ουσιαστικά μας εισάγει στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και  ο οποίος ονομάζεται επίσης εσπερινός  της συγχωρήσεως.

Στον Εσπερινό Χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ο οποίος ανέγνωσε στο τέλος της ιεράς ακολουθίας την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους, δίνοντας παράλληλα την ευλογία του σε όλους.

Παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης και κληρικοί της πόλεως, ενώ τους ύμνους απέδωσε πολύ κατανυκτικά πολυπληθής χορός Ιεροψαλτών.

Μετά το πέρας του εσπερινού ομίλησε  ο Ψυχολόγος κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης αναλύοντας το θέμα: ΜΑΖΙ! Ένας Αγώνας με το βλέμμα στην Ανάσταση!

Φωτογραφικό υλικό

ΒΙΝΤΕΟ

 

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή, καλό στάδιο.

 

Ευχαριστούμε για την φωτ. κάλυψη και το βίντεο τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη.