Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Άγιος Φανούριος σύναξε τον Χανιώτικο Λαό

Ο Άγιος Φανούριος σύναξε τον Χανιώτικο Λαό

Από ευσεβείς πιστούς και παραδοσιακές Φανουρόπιττες γέμισαν οι Ναοί που τιμούν την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Αγίου Φανουρίου,για να πανηγυρίσουν τη μνήμη του Αθλοφόρου και λαοφιλούς Αγίου και να ανάψoυν ένα κερί στη χάρη του, περπατώντας όσοι είχαν τάμα αμέτρητα χιλιόμετρα.

Στον Άγιο Φανούριο Κάινας όπου διακονεί ο Πρωτ. Χρήστος Παπουτσάκης, τελέσθηκε αφ’εσπέρας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχουμένων κληρικών της περιοχής του Αποκόρωνα.

Φωτογραφικό υλικό από τον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, που κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις και συμμετείχαν με ευλάβεια στην Ακολουθία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ομίλησε μεταξύ άλλων για τον Άγιο Φανούριο, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για  να ομολογήσει το όνομα του Χριστού. Ο Άγιος Φανούριος που εορτάζει σήμερα παρακαλεί το Θεό να μας ελεήσει, ειδικά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε…

Ανήμερα της εορτής  στον ίδιο Ναό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος κληρικοί της περιοχής του Αποκόρωνα.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Φανούριος είναι ένας Άγιος των ημερών στον οποίο πρέπει να του ζητήσουμε με πίστη και αγάπη να μας φανερώσει την ελπίδα και να μας ενδυναμώσει με το φάρμακο της αγάπης και το εμβόλιο της συγχώρεσης και της ταπεινότητος…

Φωτογραφικό υλικό από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κάτω Γαλατά όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης τέλεσε την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, στην οποία έλαβαν μέρος Ιερέις της Μητροπόλεως μας.

Φωτογραφικό υλικό από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Την Παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού συμπροσευχουμένων Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας ο π. Γεώργιος προσέφερε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο  ένα Ωμοφόριο και ένα επιτραχήλιο, ευχόμενος του καλή Αρχιερατική Διακονία στα νέα του Καθήκοντα.

Φωτογραφικό υλικό από τον Αρχιερατικό Εσπερινό.