Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ιερά Μητρόπολη μας δίπλα στο Δήμο Αποκορώνου που λέει ΟΧΙ στους πυλώνες υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ

Η Ιερά Μητρόπολη μας δίπλα στο Δήμο Αποκορώνου που λέει ΟΧΙ στους πυλώνες υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ

Το  Δημοτικό Συμβούλιο και η κοινωνία του Αποκόρωνα λένε όλοι μαζί ΟΧΙ  στους πυλώνες υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Χανίων – Δαμάστας

Η προτεινόμενη κατασκευή γραμμής υψηλής τάσης μέσω των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών των Λευκών Ορέων στα Χανιά της Κρήτης δημιουργεί επιτακτική ανησυχία.

Αυτό το έργο απειλεί να διαταράξει τα τοπικά οικοσυστήματα και να βλάψει τη βιοποικιλότητα που ευδοκιμεί σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), τα δίκτυα υψηλής τάσης μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή και κατακερματισμό των οικοτόπων, που είναι από τις πιο σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζει η παγκόσμια βιοποικιλότητα σήμερα.

Επιπλέον, αυτό το έργο θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες, επηρεάζοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής τους λόγω της πιθανής έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Προτρέπουμε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να επανεξετάσουν αυτό το σχέδιο και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις που δίνουν προτεραιότητα τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη δημόσια υγεία.