Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Εσπερινός της Συγνώμης στην Ιερά Μητρόπολη μας

Ο Εσπερινός της Συγνώμης στην Ιερά Μητρόπολη μας

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου, πρώτη του μηνός Μαρτίου έ.ε., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς, ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ευσεβείς πιστοί κατέκλεισαν τον  Ναό για να μετέχουν της κατανυκτικής Ακολουθίας του Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους περί νηστείας και μετάνοιας, να συγχωρεθούν και να συγχωρήσουν για να εισέλθουν με καθαρά τη καρδία στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Ηρακλείου Αρχιμ. Βαρθολομαίο και την συνοδεία του,  ο οποίος ομίλησε στο πολυπληθές Εκκλησίασμα για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, τη Νηστεία, την Συγχωρητικότητα και την Ταπείνωση καθώς και για  τον προσωπικό Αγώνα που πρέπει ο καθένας να καταβάλει την περίοδο αυτή.

Την πνευματική ομιλία χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαριστώντας τον ομιλητή για την εξαίρετη ομιλία και ευχόμενος σε όλο τον κόσμο καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στη συνέχεια οι Ιερείς  και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα  αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι μεταξύ τους Καλή Τεσσαρακοστή.