Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Γέροντας Βενέδικτος Νεοσκητιώτης στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής Δ’ Νηστειων

Ο Γέροντας Βενέδικτος Νεοσκητιώτης στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής Δ’ Νηστειων

Μέσα σε προσευχητικό κλίμα τελέσθηκε την Κυριακή Δ’ Νηστειών 14 Απριλίου  στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Χανίων όπου διακονεί ο π. Δημήτριος Δερμιτζάκης,  η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστατούντος με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ειρηναίος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον  Πανοσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Βενέδικτο εκ του Ιερού Κελλίου Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Σκήτης Αγίου Όρους ο οποίος ανέπτυξε το θέμα«Ήταν οι Άγιοι Αναμάρτητοι;»

Για τον Γέροντα π. Βενέδικτο και το πλούσιο πνευματικό και συγγραφικό του έργο μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ενώ την ωφέλιμη πνευματική ομιλία έκλεισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ειρηναίος ο οποίος  ευχαρίστησε  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον Αγιορείτη Γέροντα  για τα όμορφα λόγια του, καθώς και το Χριστεπώνυμο Εκκλησίασμα που έρχεται κάθε εβδομάδα και συμμετάσχει ενεργά στις Ακολουθίες τις Εκκλησίας μας.

Το παρών έδωσε  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Γεν. Αρχ.  Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, Αρχιερ. Επίτροποι της Α, Β και Ε Αρχ. Περιφέρειας,  Πρωτ. Δημήτριος Λαμπαθάκης,  Πρωτ. Μιχαήλ Κογιαννάκης  και Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, αντίστοιχα, πλήθος Κληρικών και Κόσμου.