Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Πλατανιάς τίμησε τον Πλατανιανό Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό

Ο Πλατανιάς τίμησε τον Πλατανιανό Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό

Λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου έ.ε. στον Ιερό Ναό  Αγίου Δημητρίου  στον Πλατανιά Κυδωνίας ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, και ο οποίος είναι ο πρώτος  ιστορικά Επίσκοπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον ιστορικό Πλατανιά.

Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έδωσαν το παρών Άρχοντες του τόπου και της Ελληνικής Κυβερνήσεως ανάμεσα τους ο πρώην υπουργός κ. Αντώνιος Διαματάρης, ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Βουλευτής κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτριος Φραγκάκης, ο Διευθυντής προσωπικού του Πολιτικού Γραφείου της  κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος εκ μέρους της Βουλευτού, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, παρόντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση εντός του Ναού για τον Πλατανιανό Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό. Με λόγια συγκινητικά προς το σεβάσμιο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου που από μικρό παιδί ξεκίνησε τα πρώτα του ιερατικά βήματα από το Ναό του Αγίου Δημητρίου, μέχρι και την ημέρα που έγινε Επίσκοπος μίλησε ο οικείος Εφημέριος της Ενορίας Πλατανιά Πρωτ. Δημήτριος Παρασκάκης.

Στη συνέχεια για τον Θεοφιλέστατο , τον άξιο χωριανό τους, που είναι όπως είπαν καμάρι ήθους, οργανωτικότητας και Πνευματικός Πατέρας της Τοπικής μας Εκκλησίας, με το έργο που απέδειξε και αποδεικνύει καθημερινά από την θέση του Πρωτοσυγκελλεύοντος τόσο σε Εκκλησιαστικούς τομείς όσο και σε κοινωνικούς, ομίλησαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Βουλευτής κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο συγχωριανός του και Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτριος Φραγκάκης, oι πρώην υπουργοί κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και κ. Αντώνιος Διαματάρης,  συγχωριανοί του από τον πολιτιστικό αναπτυξιακό σύλλογο Πλατανιά, το τοπικό συμβούλιο Πλατανιά, από το σύλλογο καταστηματαρχών Ιάρδανος καθώς και εκ μέρους των εκπαιδευτικών της πόλης μας, προσφέροντας του ευχές και αναμνηστικά δώρα.

Με λόγια συγκινητικά για το νέο Επίσκοπο Δορυλαίου ομίλησαν και οι δύο Κρήτες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και Πνευματικός Πατέρας του Θεοφιλεστάτου, κ. Δαμασκηνός.

Με δάκρυα στα μάτια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ευχαρίστησε όλο τον κόσμο και κάθε έναν ξεχωριστά  για την αγάπη που έδειξαν και αυτήν την τόσο συγκινητική ημέρα για τον ίδιο, που ξεκίνησε ως ιερόπαις στο χωριό αυτό με την καθοδήγηση του πνευματικού του π. Γεωργίου Μαραμπουτάκη και που ο Θεός τον αξίωσε να φτάσει στον ύψιστο βαθμό της ιεροσύνης για να προσεύχεται και να προσπαθεί το καλύτερο για όλο τον κόσμο. Επίσης ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο Παρασκάκη καθώς και όλους τους Ενορίτες για την Αρχιερατική στολή που του προσέφεραν ως δώρο τιμής και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του.

Κατόπιν ο Θεοφιλέστατος μετέβη μαζί με τους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, κληρικούς και συγχωριανούς του στο μνήμα του μακαριστού π. Γεωργίου Μαραμπουτάκη, όπου τέλεσε τρισάγιο εις μνήμην του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ 

 

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό στο flickr τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη (pixelart).