Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Πρωτοσύγκελλος μας στην εορτή της Οσίας Μεθοδίας στην Κίμωλο!

Ο Πρωτοσύγκελλος μας στην εορτή της Οσίας Μεθοδίας στην Κίμωλο!

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας Κιμώλου, τελέσθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου  πολυϊερατικός Εόρτιος Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω ασκητικώς διαλαμψάσης, από τον  Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος παρέστη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού,  τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη και τον Εφημέριο του Ι.Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως,Πανοσιολ.Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγογιάννη, παρουσία των Αρχών της νήσου και πλήθους Κιμωλίων πιστών.
Το Θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος μας, ο οποίος, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους αγάπης και σεβασμού τον ευρισκόμενο στην Αθήνα, λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και την ευλογία του, και τον Αιδεσιμολ.Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, για τη φιλοξενία του,αναφέρθηκε στην “αρχόντισσα της Κιμώλου”,όπως την χαρακτήρισε, Οσία Μεθοδία, τονίζοντας ότι με την ασκητική ζωή της ξεπέρασε τα ανθρώπινα μέτρα, έσπασε τα δεσμά της μοναξιάς της με τη διαρκή επικοινωνία με το Θεό και τους Αγίου, και ανέλαβε αυτοπροαιρέτως να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, νήστευε για όσους δεν νήστευαν, προσεύχονταν για όσους δεν προσεύχονταν, κατεστησε τη μικρή Κίμωλο πασίγνωστη σε όλη την Οικουμενική Ορθοδοξία και ανεδείχθη φωτεινός οδοδείκτης για τη ζωή μας
Επακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των φυλασσομένων στον Ι. Ναό Οδηγητρίας Λειψάνων της Αγίας.
Στη συνέχεια έλαβε χώρα παραδοσιακό νησιώτικο πανηγύρι, κατά το οποίο ο Δήμαρχος Κιμώλου κ.Κιμώλου κ. Κωνστ. Βεντούρης καλωσόρισε τους αφιχθέντες Αρχιμανδρίτες και οι μαθητές των Σχολείων της Κιμωλου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

IMG_9791 IMG_9788 IMG_9793 IMG_9794 IMG_9842 IMG_9920 IMG_9915 IMG_9913 IMG_9872 IMG_9866 IMG_9943 IMG_9941

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας Κιμώλου, τελέσθηκε Πανηγυρική Πολυϊερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και του Εφημερίου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτου Φραγκογιάννη, συμπαραστατουμένων από τον Αρχιδιάκονο Αλέξιο Παπαδόπουλο και τον Ιεροδιάκονο Νεκτάριο Σώρρο , με τη συμπροσευχητική παρουσία των Αρχών της νήσου, των μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών όλων των σχολείων και πλήθους Κιμωλίων πιστών.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος μας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, εστιάζοντας την ομιλία του στον στίχο-πρόσκληση του Κυρίου “όστις θέλει οπίσω μου ελθείν….”, ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως και για το επιτελούμενο απ’ αυτόν ποιμαντικό έργο στην Κίμωλο.

IMG_0248 IMG_0255 IMG_0260 IMG_0261 IMG_0266 IMG_0270 IMG_0273

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου