Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην εορτή των 4 Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην εορτή των 4 Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, εορτή της Αγίας Σκέπης και των τεσσάρων νεομαρτύρων Μανουήλ, Αγγελή, Νικολάου και Γεωργίου, των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, το απόγευμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός συμμετείχε στη καθιερωμένη λιτάνευση των τιμίων καρών των Αγίων στο Ρέθυμνο.

Προηγήθηκε ο μεθέρτος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των εορταζομένων Αγίων στο κέντρο της πόλεως, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, και ακολούθησε η καθιερώμενη λιτάνευση των τιμίων καρών στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός και συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οικείος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Βαβυλώνος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και Κνωσού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Μεθόδιος, πλειάδα Ιερέων, οι Αρχές του τόπου και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.