Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην Γενική Συνέλευση και ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην Γενική Συνέλευση και ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», και υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, φιλοξενήθηκε η Γενική Συνέλευση και Ημερίδα του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των αοιδίμων θεολόγων, οι οποίοι υπηρέτησαν στα σχολεία της Κρήτης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου καλωσόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και τους λοιπούς παρόντες θεολόγους από όλη την Κρήτη και ευχήθηκε εποικοδομητική τη Γενική Συνέλευση και την Ημερίδα, με πνεύμα ενότητος και αγάπης, για το καλό του μαθήματος των θρησκευτικών.

Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η έναρξη των εργασιών της Ημερίδος, στην οποία παρέστη ικανός αριθμός θεολόγων από ολόκληρη την Κρήτη στην οποία παρέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και συμπροβληματισμός γύρω από θέματα της επικαιρότητος, για τις προκλήσεις των καιρών και τη μαρτυρία του θεολόγου στο σύγχρονο σχολείο.

Μετά το πέρας της Ημερίδος, από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου προσεφέρθη γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες.

πηγή: www.imra.gr