Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας στο Μνημόσυνο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη, μητέρας της ΑΘΜ, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄.

Ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας στο Μνημόσυνο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη, μητέρας της ΑΘΜ, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης τελέστηκε το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Μητρός  του Πατριάρχου της Ιεραποστολής κ.κ. Θεοδώρου Β´.

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προέστη  ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος συλλειτουργούντων των  Ιεραρχών του Αλεξανδρινού Θρόνου, της Εκκλησίας Κρήτης και του Θεοφ. Επισκόπου Χριστουπόλεως κ.κ. Μακαρίου εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ενώ συμμετείχε συμπροσευχούμενος ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος με την οικογένεια του και συγγενείς.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου  κ. κ. Γεράσιμος  ο οποίος με συγκινητικά λόγια αναφερόμενος στην μακαριστή  είπε ότι διακρινόταν για την πίστη, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, την ανεξικακία και την καλοσύνη της.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευάγγελο Σγουράκη.