Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ξενάγησε στην πόλη μας τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ξενάγησε στην πόλη μας τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς

Περιηγητική ξενάγηση  στην πόλη και Ιερά Μητρόπολη μας πραγματοποίησαν  σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Ιωάννης, συνοδεύομενοι από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Δαμασκηνό.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, Αρχιμ. Ιγνάτιος Ριγανάς, καθώς και Μέλη της Συνοδείας τους.

Οι Άγιοι Πατέρες ευρίσκονται στα Χανιά για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον αυριανό εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου της Πόλεώς μας.

Πρώτος σταθμός ήταν το Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ο Γενικός Δ/ντης του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδάκης τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε στο χώρο του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ιερό Προσκυνηματικό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής όπου τους υποδέχθηκε ο Πρωτ. Νικόλαος Πατσουράκης.

Κατόπιν μετέβησαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο π. Βασίλειος Γκάτσης.

Επόμενος σταθμός ήταν η Περιφέρεια Χανίων όπου έλαβαν οι Σεβασμιώτατοι και η συνοδεία τους θερμή υποδοχή από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν Εκκλησιαστικά θέματα, ενώ στο τέλος ανταλλάχθηκαν δώρα και ευχές.

Στους Τάφους των Βενιζέλων ήταν ο επόμενος σταθμός  όπου οι Σεβασμιώτατοι είχαν την ευκαιρία να δουν την πόλη των Χανίων Πανοραμικά. 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου τους Σεβασμιωτάτους υποδέχθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και ο Ιερονόναχος Νικηφόρος Εικοσιδέκας και προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής  στην Αγία Κυριακή στο Βαρύπετρο στο οποίο βρίσκεται και το πάρκο περιβαλλοντικής αγωγής και στην Ιερά Μονής Μεταμορφώσεως στο Κάστρο όπου τους υποδέχθηκε η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη με την αδελφότητα.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Κων/νο Καρατζά