Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας

Στην «ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές – Αποκρυφιστικές – Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού» , που πραγματοποιείται  στo Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους από 22 έως 24 Οκτωβρίου βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός συνοδευόμενος από τον π. Βασίλειο Γκάτση.

Στη Συνδιάσκεψη που τελείται με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμμετέχουν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με τη μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Σήμερα  πρώτη ημέρα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, τελέσθηκε ο  Αγιασμός, αναγνώσθησαν  τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και πριν λίγο πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εισήγηση από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας με θέμα η »περί θεού αντίληψης της νέας εποχής».

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην ΛΑ΄ Πανορθόδοξη διάσκεψη  και τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ,πρόεδρο της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων.

Πηγή Φωτ. υλικού: romfea.gr