Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ΛΓ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ΛΓ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται στo Συνεδριακό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, με τη φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2023, η «ΛΓ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Παλαιά Διαθήκη: Αμφισβητήσεις, παρερμηνείες, πολεμική».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται, κατ᾽ έτος, με την μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Στην εναρκτήρια τελετή παρέστη ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός εκπροσωπώντας  το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και διαβάζοντας το σχετικό μήνυμα.

Τον Σεβασμιώτατο συνοδεύει ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης.