Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός έδωσε το παρών την Τρίτη 13 Αυγούστου, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, “η Ομάδα ενεργών πολιτών για τα τροχαία”, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ζωή όλων μας είναι ιερή, είναι δώρο του Θεού και γι’ αυτό πρέπει να την βλέπουμε ως μία ιερή παρακαταθήκη που μας έχει δώσει ο Θεός. – Αν θέλετε οι νέοι άνθρωποι να προσφέρετε ένα δώρο στους γονείς σας, προσέχετε στον δρόμο, μην τρέχετε διότι πολλές φορές το κακό δεν αργεί να έρθει…

Η αφορμή για την δημιουργία της ομάδας αυτήν ήταν όταν η φιλόλογος- δημοσιογράφος και παραγωγός της διαδικτυακής τηλεοράσεως της Μητροπόλεως μας κ. Βίκυ Κόλλια, πριν από λίγες ημέρες, άκουσε το γιο της μια μέρα να της λέει: Μαμά, από τα 25 παιδιά που μαζευόμαστε στο γήπεδο, οι 7 έχουν χαθεί σε τροχαίο ατύχημα”. Τότε σκέφτηκε οτι πρέπει ολοι μας να κάνουμε κάτι.

Η φράση εκείνη του γιου της που είναι 24 ετών και η συνειδητοποίηση μιας ιδιότυπης “γενοκτονίας” που συμβαίνει καθημερινά στους δρόμους των Χανίων, όπου μόνο σε δέκα ημέρες θρηνούν το χαμό δύο 21χρονων και ενός 19χρονου μετά από τροχαίο, αποτέλεσαν την αφορμή να “γεννηθεί” η ιδέα για τη δημιουργία ομάδας πολιτών που θα διεκδικήσει μέτρα για να σταματήσει αυτό “το κακό” στους δρόμους.

“Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών για τα τροχαία”, δημιουργήθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες με “πρωτεργάτες” την κ. Βίκυ Κόλλια, τον νευροχειρουργό κ. Αντώνιο Κρασουδάκη, τον μουσικό Γιάννη Μεντζελόπουλο και τον αξιωματικό εα κ. Ιωάννη Φωκά.