Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιερέως πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιερέως πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη

Στον Ι. Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου τελέστηκε το Σάββατο 29 Απριλίου ε.ε. το 10ετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, προεξάρχοντος , με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, του  Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του οικείου Μητροπολίτου, του Θεοφ. Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, Καθηγουμένου της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου, Συνευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στην διακονία του λόγου, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου «δια την παραχώρηση του κηρύγματος», αναφέρθηκε, με λόγους σεβαστικούς και ευγνωμοσύνης, εις το πρόσωπο του τιμωμένου Ιεράρχου, του «παππού της Κρήτης», όπως τον ονόμασε, σκιαγραφώντας (εν συντομία) το πολύπλευρο και πολυδιάσταστο έργο του, έργο δια του οποίου ως ανέφερε: «έθεσε ανεξίτηλα την σφραγίδα της παρουσίας του στον τόπο της εκκλησιαστικής του διακονίας και ευρύτερα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ιερό Μνημόσυνο όπου έλαβε μέρος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.Ειρηναίος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Αμφιλόχιος, με λόγους καρδιακούς, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο «δια την ευγενή και φιλάδελφο απόκριση εις την πρόσκληση συμμετοχής». Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο ως και τον παρόντα Δρ. Αλέξανδρο Παπαδερό, τ. Γενικό Δντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, τους οποίους ονόμασε: «συνοδοιπόρους και συγκηρυναίους του μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου, στο πολυσχιδές έργο του. Αυτό της Ι.Μητροπόλεως ως και της δημιουργίας της ΟΑΚ», ενώ παράλληλα κατέθεσε πνευματικά ερωτήματα και λόγους προς το εκκλησίασμα για τον μακαριστό Ιεράρχη.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών ανάμεσα τους ο Βουλευτής Χανίων κ.Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, οι Δήμαρχοι Κισάμου κ.Γιώργος Μυλωνάκης και Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Γενικοί Δντές του Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαος Παπαδάκης, της ΟΑΚ Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, υποψήφιοι Βουλευτές και εκπρόσωποι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, Εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, Φορέων, Συλλόγων, της οικογένειας του μακαριστού κ.α.

Ακολούθησε Τρισάγιο επί του τάφου του τιμωμένου Ιεράρχου, ο οποίος βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, και φιλοξενία στους χώρους της Ι. Μητροπόλεως.

ΦΩΤΟ

ΒΙΝΤΕΟ

πηγή φωτ. υλικού: imks, κ. Αντώνιος Τζατζάνης

πηγή βίντεο: κ. Αντώνιος Τζατζάνης