Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Αγιασμό στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Αγιασμό στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής

Με διεθνή ανταπόκριση από όλο τον κόσμο ξεκίνησε τις εργασίες του το δεύτερο διεθνές συνέδριο ψηφιακών μέσων και ορθόδοξης ποιμαντικής στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι Χανίων.

Το συνέδριο που διεξάγεται με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου   και την διοργάνωση της ιστοσελίδος Πεμπτουσίας, φιλοξενεί πλειάδα ακαδημαϊκών ομιλητών, Μητροπολιτών και λαϊκών επιστημόνων όπου με διάφορες συνεδρίες και ομιλίες αναπτύσσεται το κεντρικό θέμα του συνεδρίου όπου είναι ”η ψηφιακή οικουμένη, ως χώρος επαν-έκφρασης της Πεντηκοστής και του ζώντος λόγου του Αποστόλου Παύλου.

Κατά την επίσημη έναρξη του συνεδρίου τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, και στη συνέχεια ακολούθησαν προσφωνήσεις, χαιρετισμοί εκπροσώπων των Προκαθημένων.

Χαιρετισμό και λόγους ευχαριστήριους προς όλους απηύθυνε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος.

Κεντρικοί ομιλητές  της βραδιάς ήταν  ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης ο οποίος μίλησε για την ορθόδοξη ποιμαντική στην ψηφιακή εποχή και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα ψηφιακά μέσα και την Ορθόδοξη μαρτυρία.

Σκοπός του δεύτερου συνεδρίου είναι να συνεχίσει δυναμικά αυτό που ξεκίνησε τον Μάϊο του 2015 με το πρώτο Διεθνές Συνέδριο. Εκεί μπήκαν τα θεμέλια, τώρα πρέπει να χτισθεί το οικοδόμημα. Πρέπει να διευρυνθούν οι απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα που παραμένουν και διογκώνονται. Πρέπει να καταρτισθούν απτές και εφαρμόσιμες ποιμαντικές προτάσεις. Προτάσεις που να προσλαμβάνουν το ψηφιακώς ζειν και πράττειν μέσα από το πρίσμα της Ορθόδοξης Ανθρωπολογίας, του Χριστιανικού Ήθους και της Εκκλησιαστικής Ζωής. Έτσι ενώ στο Πρώτο Συνέδριο του 2015 αναδείχθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα, το Δεύτερο θα επικεντρωθεί στην συγκρότηση συμπαγούς θεολογικού λόγου, θα δώσει προτεραιότητα στην κατάθεση της εμπειρίας των διακονητών του Ευαγγελικού Λόγου στα Ψηφιακά Μέσα  και φιλοδοξεί να προχωρήσει στην κατάρτιση σαφών ποιμαντικών και τεχνικών κατευθύνσεων στη χρήση τους.

Οι εργασίες του συνεδρίου μεταδίδονται και θα μεταδίδονται μέχρι και την λήξη του, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως μας ”Μαρτυρία 95,5 FM”.