Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Οι δύο Κρήτες Ιεράρχες με το νέον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Οι δύο Κρήτες Ιεράρχες με το νέον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδος που μας πέρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, όπου συμμετέχουν στις εργασίες της Συνόδου και αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη.

Οι δύο Κρητικοί Ιεράρχες στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στήριξαν και ψήφισαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη ομόφωνα τον νέο Κρητικό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο οποίος εκλέκτηκε παμψηφεί.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και μέχρι τώρα Επίσκοπος Χριστουπόλεως, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1973. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Χριστιανική Ηθική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, στην Ιστορία της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στη Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Monash. Το 2002 υπέβαλε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή Κρήτης υπό τον τίτλο «Κλωνοποίηση: Θεραπευτικές και αναπαραγωγικές προοπτικές και ενδεχόμενες συνέπειες αυτής» και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής με «άριστα».