Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Οι Κορακιές τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Οι Κορακιές τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν την ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Κορακιών στο Ακρωτήρι Χανίων για να τιμήσουν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος δείχνει προς όλους εμάς έναν μοναδικό και σωτήριο δρόμο, τόνισε στο κήρυγμα του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, τον δρόμο της μετανοίας· αυτό το δώρο έκανε ο Θεός στους ανθρώπους για να τους λυτρώσει και ο Τίμιος Πρόδρομος το κήρυξε σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης λέγοντας και φωνάζοντας : « μετανοείτε ήγγικεν γαρ η Βασιλεία των ουρανών».

Αν θυμηθούμε το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπρεξε ο Ηρώδης καταλαβαίνουμε γιατί την αυριανή ημέρα η Εκκλησία μας την ορίζει ως ημέρα αυστηρής νηστείας. Σε αυτό το σημείο παράλληλα μπορούμε να αναλογιστούμε ότι μπορεί τα πάθη που διαθέτουμε όλοι και οι αδυναμίες να μας χαροποιούν πρόσκαιρα, στο τέλος όμως γίνεται κατανοητό ότι μας εξευτελίζουν και μας εκθέτουν πολλές φορές και ανεπανόρθωτα. Η οινοποσία, η φιληδονία και η φιλαργυρία οδήγησαν τον Ηρώδη στον φόνο· οδήγησαν έναν αθώο να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της Εκκλησίας μας.

Ο θήτης να γίνεται ο μεγαλύτερος εγκληματίας και το θύμα ο μεγαλύτερος ευεργέτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Στο τέλος του κηρύγματος ο π. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τους Κληρικούς που συμπροσευχήθηκαν, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Θεοφόρα μετά της αδελφότητος, μεταφέροντας τις Πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και ο οποίος βρίσκεται στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο ως συνοδικός, την Καθηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής μετά της καλικελλάδου συνοδείας της καθώς και το πολυπληθές Εκκλησίασμα που ήρθε να προσευχηθεί στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό για να τιμήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.