Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Παλλαϊκή συμμετοχή στον εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους

Παλλαϊκή συμμετοχή στον εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 ο μέγας πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου και Θαυματουργού Χαραλάμπους, στον Ομώνυμο Ιερό Ναό στα Λενταριανά Χανίων όπου διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Στην ιερά αυτή ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος υπέρτιμος και έξαρχος Λιβύης  από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και συγχοροστάτησαν μαζί του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Ο Ιεράρχης της τοπικής μας Εκκλησίας, αφού καλωσόρισε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε ευγνωμόνως για την παρουσία τους στην εορτή του μεγάλου Αγίου μας, συνεχάρη και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας και Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού π. Δαμασκηνό που για την χάρη του Αγίου πραγματοποίησε με πολύ κόπο τα εικοσαήμερα Γ’ Χαραλάμπεια προς δόξαν του Αγίου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και έψαλαν μελίρρυτα οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες, ο χοροστατήσας Μητροπολίτης κ. Θεοφύλακτος  ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την αγάπη του και την διαρκή πνευματική του στήριξη, ευχήθηκε την χάρη, την ευλογία και την δύναμη του Αγίου Χαραλάμπους, στην ζωή και το έργο όλων των πιστών, τονίζοντας στο Θείο Λόγο του ότι όπως οι Μάρτυρες τις Εκκλησίας μας αγάπησαν τον Χριστό, με την ίδια δύναμη πρέπει να τον αγαπήσουμε και εμείς.

Με φιλόξενα λόγια αγάπης και έμπλεος χαράς μεγάλης  ο Προϊστάμενος του Ναού π. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, για την παρουσία και την μεγάλη ευλογία που για πρώτη φορά παρέστησαν τόσοι Αρχιερείς στην εορτή του Αγίου και ως ελάχιστο δείγμα τιμής προσέφερε στους Αρχιερείς όλους ένα εγκόλπιο και μία περγαμηνή με το απολυτίκιο του Αγίου.

Το παρών στην πανηγυρική Ακολουθία έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο τ. Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο τ. Υπουργός κ. Μανούσος Βολουδάκης, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Για σχετικό φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη (pixelart) και για το βίντεο τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη