Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στις Ενορίες της Μητροπόλεως μας όπου είναι αφιερωμένοι Ναοί στον Άγιο Προστάτη των Ναυτικών.

Στον Ιστορικό Ναό στην Χαλέπα Χανίων όπου διακονεί ο π. Ιωάννης Τσαπάκος χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός  στον Εσπερινό την παραμονή της εορτής, κηρύττοντας και ομιλώντας για τον Άγιο Νικόλαο.

Πριν το τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Ιωάννου, εξαίροντας  την ευλάβεια και την αφοσίωση του  στο έργο της Εκκλησίας,

 

Στη Σούδα Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Κυριακός Κοντακός και που ο Άγιος Νικόλαος είναι και πολιούχος της περιοχής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ. Δαμασκηνού, ενώ το παρών έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Σούδας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  επίσημος Δοξολογία στο Ναύσταθμο Κρήτης, προξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, του Καθηγουμένου της Ι.Π.Σ.Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Αναπλ. Γεν. Αρχ. Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Σεργάκη και Κληρικών, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου.