Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αντωνίου στους Λάκκους

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αντωνίου στους Λάκκους

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Πέμπτη 16 Ιανουρίου ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στους Λάκκους Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Στυλιανός Παπαδιός.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως των οποίων προΐστατο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αντωνίου, στα χαρίσματά του, όπως την πίστη, την εγκράτεια, το ασκητικό του φρόνημα, την αποταγή από τα χοϊκά και εφήμερα. Είναι ευλογία μεγάλη τόνισε να έχουμε στην ζωή  μας τον Χριστό και να συμπορευόμαστε μαζί Του. Τότε πραγματικά ακολουθούμε τα βήματα του Αγίου Αντωνίου και τον έχουμε αληθινό πρότυπο στη ζωή μας.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον πανηγυρίζοντα ναό για να προσκυνήσουν τον Άγιο Αντώνιο και να ζητήσουν τις πρεσβείες του.

Επίσης  ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να ακολουθήσουμε όλοι το πρότυπο του Αγίου Αντωνίου και να έχουμε την καρδιά και τον νου μας, όχι στα επίγεια αλλά στην ουράνιο Βασιλεία του Θεού, εκεί όπου ο Μέγας Αντώνιος βρίσκεται ανάμεσα στη χωρία όλων των Αγίων.

Τέλος με  λόγια αγάπης και χαράς καλωσόρισε ο π. Στυλιανός στην Ενορία του τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό.