Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παϊσίου στα Χανιά

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παϊσίου στα Χανιά

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη μας  με επίκεντρο τον νέο Ιερό Ναό του σύγχρονου Αγίου στην περιοχή Αγροκήπιο στα Χανιά.

Εκεί, ο Ιερέας Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης και ο συνεφημέριος του π. Ζαχαρίας Καραταράκης, τιμούν και προσεύχονται στη χάρη του Αγίου σε ένα περικαλλέστατο Ναό που έχει δημιουργηθεί με τον συντονισμό τους και την αγάπη του κόσμου, στον οποίο προσέρχεται πλήθος  πιστών ιδιαιτέρως στη γιορτή του.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα, τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιο Περάκη και Ιερείς της Μητροπόλεως μας, με τη συμμετοχή του πιστού λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Παΐσιος, ένας άνθρωπος ομοιοπαθής όπως όλοι εμείς, βρήκε τον δρόμο του, βρήκε τη ζωή του παραδείσου και σήμερα όλοι εμείς όπως και με όλους τους Αγίους προσπαθούμε να  μιμηθούμε την ζωή και το παράδειγμα τους…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.imka.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.