Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός για τον Άγιο Ευαγγελιστή και Απόστολο Λουκά

Πανηγυρικός εορτασμός για τον Άγιο Ευαγγελιστή και Απόστολο Λουκά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρις του Αγίου ενδόξου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως μας όπου διακονούν ο Πρωτ. Δημήτριος Λαμπαθάκης ως Ιερατικός Προϊστάμενος με συνεφημέριο του τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας ενώ προσήλθαν εκατοντάδες πιστοί συμμετέχοντας στην λατρευτική σύναξη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα και στον τιμώμενο Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Πλήθος ιερέων και ευσεβών προσκυνητών παρέστησαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχούμενοι για τον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά ο οποίος όπως τόνισε ο Θεοφιλέστατος προβάλει και σήμερα ακόμη μέσω της εορτής του τον αιώνιο και ατόφιο λόγο του Θεού…

Πριν της απολύσεως ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού προσέφερε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, εκ μέρους της Ενορίας μία Επισκοπική Βακτηρία, επειδή σαν Επίσκοπος πήγε πρώτη φορά, μετά την χειροτονία του.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.