Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός στην Αγία Σοφία Παρηγοριάς Χανίων

Πανηγυρικός εορτασμός στην Αγία Σοφία Παρηγοριάς Χανίων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο περικαλέστατο Ιερό Ναό στον λόφο της Παρηγοριάς Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Νικόλαος Νεραντζάκης.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και κήρυξε το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ενώ έλαβαν μέρος ο οικείος Εφημέριος Πρωτ. Νικόλαος Νερατζάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΣΤ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης, ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Θωμαδάκης, ο π. Παύλος Κλαράκης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Την παραμονή της εορτής ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχουμένων του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Νικολάου Νερατζάκη, του Πρωτ. Νικολάου Πατσουράκη, του Πρωτ. Στυλιανού Μαθιουδάκη, του Πρωτ. Ιωάννου Δρακακάκη, του π. Ελευθερίου Ξεκουκουλωτάκη, και του Διακόνου Ελευθερίου Ξαγοραράκη.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κήρυξε το Θείο Λόγο. Στη συνέχεια ο π. Νικόλαος προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα κειμηλιακό  ιστορικό Κυριακοδρόμιο για την πρώτη του παρουσία του, ως Επίσκοπος στο Ναό.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς ο π. Νικόλαος που τίμησαν με την παρουσία τους τη διήμερη πανηγυρική σύναξη, ευχαριστώντας παράλληλα τους Κληρικούς και τους ευσεβείς προσκηνυτές.