Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Πανηγυρικός εορτασμός στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Με κατάνυξη και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στον ομώνυμο  πανηγυρίζοντα Ι.Ναό στις Κορακιές Ακρωτηρίου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου π. Βασιλείου Κιάσσου, του Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών συνέρρεε στο Ναό για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας και να λάβει την ευλογία της.

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός  για την Θεομητορική εορτή της Παναγίας τελέσθηκε και  στα Σπηλιάρια Κεραμιών, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου π. Κυριάκου Κουρνιδάκη και του Πρωτ. Νικολάου Μαυροματάκη.

Πλήθος κόσμου ξεκίνησε νωρίς  από τα Χανιά με τη συνοδεία του Πρωτοσυγκέλλου μας  για να  πάει να προσκυνήσει στο γραφικό και ιστορικό Εκκλησάκι την Παναγία Μητέρα μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λαμπρή εορτή στην πλατεία του χωριού με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς ενώ τιμήθηκε  η πολύτεκνη κ. Καλλιόπη Λυβιάκη η οποία είχε γεννήσει 17 παιδιά και είναι εν ζωή τα 13.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τους συνεργάτες μας κ. Θωμά Παναγιώτου και κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.