Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών

Πανηγυρικός εορτασμός στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών όπου διακονούν ο π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης και ο π. Στυλιανός Σταγάκης τελέστηκε ανήμερα της εορτής πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού να Λειτουργήσει στην εορτάζουσα Ενορία της Μητροπόλεως μας.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο,  καλωσόρισε στην Μητρόπολη μας τον Σεβ. Μητροπολίτη της όμορης Μητροπόλεως, ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης και πλήθος Κληρικών.

Με λόγια αγάπης ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου μας τον Σεβ. Ιεράρχη της Μητροπόλεως μας για την πρόσκληση και την χαρά να βρίσκεται σήμερα στην πανήγυρη αυτήν, τους Κληρικούς και όλο τον κόσμο.

Στο πνευματικο- μεστό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ άλλων  στον βίο του στύλου της Ορθοδοξίας Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος παρά το γήρας του βρήκε τη δύναμη να μαρτυρήσει με θέρμη στην καρδιά για την αλήθεια του Χριστού. Ο Άγιος Χαράλαμπος είχε τον Χριστό στην καρδιά του και γι’αυτό δεν τον φόβισε στιγμή ο θάνατος, που στην εποχή μας όλοι τρομάζουμε στο άκουσμα του και μόνο…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ